Pigmentvlekken

Bijna iedereen heeft pigmentvlekken op zijn armen, benen, hals, decolleté, handen of in het gezicht. Hoe ontstaan pigmentvlekken? En welke behandelingen zijn er om pigmentvlekken te behandelen?

PIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van melanine, onze huidkleurstof. Als je pigmentvlekken hebt, is het best lastig om er weer vanaf te komen. Pigmentvlekken laten ons ook ouder lijken, omdat onze huid dan heel onrustig wordt. De meest voorkomende oorzaken van pigmentvlekken zijn:

1. Hormonale schommelingen en veranderingen, bijvoorbeeld door het gebruik van de pil of door de overgang
2. UV straling
3. Bepaalde medicijnen
4. Post-inflammatoire pigmentvlekken = door eerdere ontstekingen of beschadiging van de huid

Behandeling met THERAPEUTISCHE PEELINGS

Wat veel mensen niet weten, is dat de zogenoemde ‘ouderdomsvlekken’ hun oorsprong hebben in een teveel aan UV-licht. Wil je er graag van afkomen, dan blijkt uit mijn praktijkervaring dat je de beste resultaten krijgt als je hoogwaardige producten gebruikt die je huid gaan verhelderen, gecombineerd met therapeutische peelings. Je hebt dan producten nodig met ingrediënten zoals Vitamine C en A (=retinolen fruitzuur.

PIGMENT REMMEN

In mijn praktijk behaal ik heel goede resultaten met de zogenoemde DeepPeel I/II en de Herbal Bio Peeling. De DeepPeel I/II  is een heel efficiënte peeling die helpt de beschadigde huid los te maken om de nieuwe frisse huid eronder tevoorschijn te laten komen, terwijl ook de productie van collageen en elastine intens wordt gestimuleerd. Behandelingen met therapeutische peelings verwijderen gedoseerd de bovenste laag van de huid en in combinatie met de juiste producten voor thuiszorg wordt de productie van je pigment geremd. Zo krijg je de beste resultaten. Tijdens en na deze behandeling is het heel belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV-licht. 

ADVIES

Heb je nog advies nodig op het gebied van peelings of thuisverzorging? BEL DAN VOOR JOUW AFSPRAAK! Wees stralend jezelf met een gezonde huid. Ik adviseer je graag en verheug mij op jouw bezoek.

Claudia

Premium huidspecialiste, genomineerd voor de Beauty Award 2020/21 in de categorie 'Beste Schoonheidsspecialiste Regio Noord'.