Littekens

Heb je last van littekens?

Een litteken wordt medisch omschreven als 'bindweefsel dat ons normaal bindweefsel vervangt dat vernietigd is door een trauma of ziekte'. Is een litteken ingezonken in onze huid, dan noemt men dit een atrofisch litteken (atrofie= volumevermindering van bindweefsel en/of organen).

Littekens ervaren wij als storend zeker als deze zichtbaar zijn in ons gezicht. Om littekens te kunnen camoufleren is best moeilijk.

 

Wat kun je doen bij littekens?

Ten eerste is het belangrijk dat je de juiste producten thuis gaat toepassen zodat je huid gestimuleerd wordt om meer jonge huidcellen aan te maken. Dit bereik je met zogenoemde cosmeceuticals of dermaceuticals (= dit zijn cosmetische producten met een hoge concentratie van actieve bestanddelen die de huid verbeteren). Ook regelmatig peelen is heel belangrijk om je huid te kunnen verbeteren. Laat je hierover goed adviseren en koop niet iets even snel via internet. 

Ten tweede heb je gespecialiseerde behandelingen nodig. Ik bereik in mijn praktijk de beste resultaten uit een combinatie van therapeutische peelings en behandelingen met de Sonostar Ultrasoon. Uit mijn praktijkervaring blijkt dat je tussen de 6 tot 8 behandelsessies nodig hebt. 

 

Mijn advies

Heb je littekens en wil je er graag iets aan doen? Neem dan gerust contact op met mij. Ik adviseer je graag  en verheug mij op jouw bezoek.

 

BEL VOOR JOUW AFSPRAAK!

 

Claudia

Premium huidspecialiste, genomineerd voor de Beauty Award 2020/21 in de categorie 'Beste Schoonheidsspecialiste Regio Noord'.