Couperose, kleine zichtbare bloedvaatjes

Teleangiëctasieën en couperose zijn kleine bloedvaatjes die blijvend verwijd zijn. De plekjes zien eruit als lichtrode tot donkerpaarse verkleuringen en kunnen overal op het lichaam zitten. Heel veel mensen hebben op jonge leeftijd al last van bloedvaatjes die zichtbaar zijn in het gezicht. Wanneer er veel bloedvaatjes zichtbaar zijn, wordt dit ook wel 'couperose' genoemd. Dan kan het lijken alsof je altijd bloost.

OORZAKEN ZICHTBARE BLOEDVAATJES

Wat precies is de oorzaak van zichtbare bloedvaatjes? Hoe kun je ze voorkomen? En wat kun je doen als de couperose al is ontstaan?

De oorzaken zijn:

  • Een teveel aan UV-straling
  • Aanleg
  • Fouten in de verzorging van je huid
  • Een zwak bindweefsel
  • Hormonale veranderingen
  • Bevriezingen
  • Roken
  • Medicijnen zoals cortisone
  • Alcoholgebruik

JE HUID BESCHERMEN

Als je last hebt van zichtbare bloedvaatjes en couperose, is het belangrijk dat je je huid goed gaat beschermen tegen UV-straling. Ook grote temperatuurverschillen in de winter van koud naar warm en omgedraaid verergeren couperose. Saunabezoek en extreem vaak sporten zijn ook factoren die ervoor zorgen dat het erger wordt.

INVLOEDEN VAN BUITENAF

Je moet je voorstellen dat onze bloedvaatjes reageren op temperaturen. Wanneer het te warm is voor ons lichaam, gaan onze adertjes uit elkaar om warmte te kunnen afgeven. Het probleem is dat bij couperose deze adertjes zich niet meer helemaal kunnen vernauwen. Dit heeft als gevolg dat adertjes meer en meer zichtbaar worden in de loop van de tijd als jij je huid niet optimaal beschermt tegen deze invloeden van buitenaf.

WAT KUN JE ZELF DOEN?

Er bestaan tegenwoordig heel goede producten die je helpen om de roodheid te kunnen verminderen en couperose aan te pakken. Ook zijn er gespecialiseerde behandelingen met de Sonostar Ultrasoon aan te bevelen om couperose en zichtbare bloedvaatjes te kunnen verbeteren. Laat je ook hierbij goed adviseren over welke producten en welke behandelingen voor jou optimaal zijn. Weet wel dat de adertjes altijd na een tijd weer terugkomen. Net als bij spataderen is iedere oplossing tijdelijk en niet permanent.

GEZONDE HUID

Heb je nog vragen of heb je nog advies nodig, neem dan gerust contact op met mij. Mijn missie is: ‘Stralend jezelf zijn met een gezonde huid’. Ik verheug mij op jouw bezoek!

Claudia

BEL VOOR JOUW AFSPRAAK!

Premium huidspecialiste, genomineerd voor de Beauty Award 2020/21 in de categorie 'Beste Schoonheidsspecialiste Regio Noord'.