RETINOL – KRACHTIG TEGEN RIMPELS EN HUIDVEROUDERING

RETINOL – KRACHTIG TEGEN RIMPELS EN HUIDVEROUDERING

Als je hoogwaardige producten gebruikt en bezig bent met huidverbetering, dan mag retinol niet ontbreken. Retinol is een vitamine A-derivaat en stimuleert intens de aanmaak van onze huidcellen. Bijna iedereen kent retinol. Wat je misschien niet weet, is dat je niet veel resultaat boekt als je retinol niet regelmatig blijft gebruiken. Vooral is het belangrijk dat je een hoogwaardige retinol gebruikt. Retinol is namelijk heel gevoelig voor licht en zuurstof. Om oxidatie te voorkomen, heb je een retinolproduct nodig met zogenoemde microverkapseling. Dan weet je zeker dat jouw product ook echt werkzaam is en dat het doet wat het belooft.

WAT DOET RETINOL?

Ik benoemde het al eerder, retinol versnelt intens de celdeling. Dit effect zorgt ervoor dat wij veel meer en veel sneller nieuwe huidcellen (fibroblasten) aanmaken. Aan retinol moet onze huid eerst wennen. Dit houdt in dat de dosis langzaam moet worden opgebouwd zodat je geen ongewenste reacties krijgt met je huid. Bovendien is het heel belangrijk dat je je van tevoren goed laat adviseren zodat je zeker weet hoe je het product moet toepassen. Retinol vereist discipline in het gebruik. Dat betekent dat je huid als basis optimaal verzorgd moet zijn. Als retinol niet goed kan intrekken in je huid ontstaan er rode vlekjes en/of irritatie van je huid.

WANNEER KUN JE RETINOL GEBRUIKEN?

Indicatie/toepassing retinol:

  • Bij littekens
  • Bij pigmentvlekken
  • Bij rimpels en lijntjes
  • Bij een futloze huid
  • Bij acne
  • Bij zichtbare poriën
  • Bij huidirritaties

RESULTAAT

Retinol zorgt voor een gladde en stralende huid die jaren jonger lijkt. Hoe lang moet je retinol gebruiken voordat je resultaat ziet? Na een opbouwfase van ongeveer 2-3 weken gebruik je je
retinolbooster iedere dag. Na ongeveer 6-8 weken zie je al een verbetering van je huid, maar pas na een half jaar heb je het eindresultaat bereikt met je retinolproduct. Ikzelf heb talrijke
producten mogen testen en voor mij is de Skin Booster Respect Age retinol fluid van Dermaceutical (30ml €125,-) de beste. Ik zag al na 4 weken een enorme verbetering van mijn huid. Lijntjes waren minder zichtbaar en mijn huidstructuur was al stukken beter.

RETINOL EN UV-STRALING

Weet dat je je altijd goed moet beschermen tegen de zon als je met een intensieve retinolkuur bezig bent. Door het intense vernieuwende proces van je huid is je huid tegelijkertijd ook heel
kwetsbaar voor uv-licht. Dus het handigste zou dan zijn dat je gewoon dagelijks een crème met uv-bescherming gaat smeren.

ADVIES

Ben je nieuwsgierig wat retinol voor jouw huid zou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik adviseer je graag en verheug mij op jouw bezoek! Wees stralend jezelf met een gezonde huid!

Claudia 

Reactie schrijven

Commentaren: 0