HEALTHY AGING

Een tijdje geleden las ik een publicatie over "healthy aging" en ik dacht tijdens het lezen, dat is precies waar ik voor sta in mijn praktijk. Hierover wil ik graag een blog schrijven voor alle lezers die er genoeg van hebben om er altijd maar onrealistisch jonger uit te moeten blijven zien. 

 

WAT IS HEALTHY AGING ÜBERHAUPT?

Letterlijk betekent Healthy Aging = gezond ouder worden. En ik denk dat dit de sleutel is waar het uiteindelijk bij iedereen om draait die met huidverbetering bezig is. Gezond ouder worden houdt in dat je tevreden bent, een actief leven leidt, bewust in het leven staat, gezonde voeding eet en zeker optimale verzorging van je huid toepast waarbij je huidverouderende externe factoren zoals bijvoorbeeld een teveel aan zon gaat vermijden.  

 

AANLEG OF TOEVAL?

Wat veel mensen niet weten is dat huidveroudering maar voor 25% aanleg is en de resterende 75% onze verantwoordelijkheid is. Dat wordt over het algemeen  onderschat want ik hoor klanten dan ook geregeld zeggen dat er aan hun huid niet veel te doen valt omdat het toch allemaal aanleg is: NIET DUS!

 

Je hebt veel meer in de hand dan je denkt. En in mijn beleving is Healthy Aging het beste wat je kunt doen voor jezelf. Dan hoef je geen onrealistisch ideaal meer na te streven, en je hoeft geen   inspuitingen of zelfs operaties te ondergaan om er zo lang mogelijk 'jong' uit te blijven zien. En wees eens eerlijk...wie ziet het nu niet dat iemand is ingespoten of een face-lift heeft gehad? Bovendien ken ik niemand die er op vooruit is gegaan nog afgezien van de vaak ernstige medische complicaties na langere termijn.

 

WAT MAAKT EEN MENS MOOI EN STRALEND?

Een mooie uitstraling en charisma krijg je niet door ingespoten lippen of een face-lift MAAR door tevreden met jezelf te zijn, actief te leven, leuke sociale contacten te hebben, gezond te eten, superfood supplementen tot je te nemen en je huid optimaal te verzorgen met de producten die perfect bij de behoeftigheid van je huid passen. Dit alles zijn dingen die je zelf kunt toepassen en waar jij de verantwoordelijkheid voor hebt. Misschien is dit zelfs een van de belangrijkste ingrediënten: neem verantwoordelijkheid voor jou eigen verouderingsproces en kies voor Healthy Aging.

Ik ga er al voor...en jij?

 

ADVIES

Heb je hierover nog vragen of heb je voor jezelf nog advies nodig? Dan verheug ik mij over jou reactie.

Wees stralend jezelf met een gezonde huid.

 

Claudia

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0