Welke producten passen bij je huid?

Als mensen voor het eerst bij mij komen vraag ik op een moment: 'Wat is de reden dat je hier naar Huid Totaal bent gekomen?' Afgelopen week kreeg ik herhaaldelijk te horen: 'Ik wil gewoon weten welke producten ik moet gebruiken voor mijn huid. Ik koop en probeer van alles en mijn huid wordt niet beter. Ook ben ik niet echt tevreden.' Herken jij dit ook?

JUNGLE AAN PRODUCTEN

Internet, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter en ga zo maar door… als wij iets zoeken gaan we voor onze computer zitten of we pakken onze smartphone en toetsen iets in. Dat doe je ook als je iets hoort of leest over een nieuw en fantastisch product. En dán begint het: je begint reviews te lezen, misschien is er nog een filmpje op YouTube… aaahh en nóg een blogger, vlogger of influencer die iets laat weten over dat nieuwe fantastische product. Wellicht wordt je toenemend enthousiast.

WAT VOOR HUID HEB JIJ?

Alleen is er niemand die naar je huid kijkt. Niemand die je vraagt wat je op dit moment doet aan huidverzorging. Niemand die vraagt of je misschien een gevoelige huid hebt! Nu kan dit verhaal twee kanten op. Of je wilt het product meteen kopen, en dat doen veel mensen, omdat iedereen zegt dat het geweldig is, óf je haakt af omdat je te veel informatie binnenkrijgt en niet meer weet wat je moet doen. Bij deze laatste groep hoor ik zelf.

PERSOONLIJK HUIDADVIES

Online wordt heel goed verkocht en de cijfers van webshops gaan blijkbaar alleen maar omhoog. Alleen denk ik dat wij daar een hoge prijs voor betalen. Weet jij namelijk zeker of dit product ook echt goed is voor jou? Sluit het aan bij jouw behoeftes? Past het bij de producten die jij al thuis hebt? Past het product bij je leeftijd? Moet je het product tijdelijk gebruiken of het hele jaar door?
Één van mijn principes is dat ik geen behandelingen geef en geen producten verkoop aan iemand die ik niet van tevoren heb gezien en gesproken, bovendien wil ik graag weten wat diegene thuis gebruikt aan producten. Zodoende krijg ik een beter beeld van de achtergrond van mensen met betrekking tot bijvoorbeeld eventuele aandoeningen en medicijngebruik, allergieën en eczeem. Deze informatie is essentieel voor het kiezen van een nieuw product wat ook echt bij jou past.

MERKEN COMBINEREN?

Bovendien zijn lang niet alle merken met elkaar te combineren. Hoe vaak heb ik hier niet klanten die gebruiken de reiniging van merk X, de tonic van merk Y, de crème van merk A, het serum van merk Z en ga zo maar door. Dit geeft alleen maar stress voor je huid. Bovendien raak je gefrustreerd omdat je niet de resultaten verkrijgt die je verwacht. Het gebruik van één merk geeft
veelal betere resultaten omdat de producten beter op elkaar zijn afgestemd wat betreft de werking.

VERTROUWDE HUIDADVISEUR

Ik zie in mijn praktijk hoe blij en tevreden de mensen met hun huid worden als ze mijn advies opvolgen en regelmatig langskomen voor een huidcheck. Al snel is huidverbetering zichtbaar. Bovendien bespaar je op deze manier veel tijd en geld omdat je niet meer uren moet gaan zoeken op internet en geen miskopen meer doet. Als je mij vraagt alleen maar winst voor je. Je investeert dan in jezelf met hoogwaardige producten die perfect zijn afgestemd op je huidtype. En ik beloof het jou…daar wordt je echt blij van! Ook krijg je mooie complimenten en wie wil dit niet?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0