Glycolzuur, de huidverbeteraar

Glycolzuur is het meest bekende zuur van de alphahydroxyzuren (AHA) en is afkomstig uit suikerriet. Dit zuur heeft de kleinste moleculaire structuur van alle zuren en heeft het vermogen om de huid diep te doordringen.

GLYCOLZUUR & HUIDVERBETERING

De lage pH-waarde van glycolzuur laat de huidcellen ‘schrikken’, waardoor ze afsterven. De cellen in de onderste laag van de opperhuid maken hierdoor in een hoger tempo nieuwe huidcellen aan. Deze gezonde en jonge cellen bevatten voldoende water, waardoor de huid goed gehydrateerd wordt. Hierdoor wordt de huid zacht en stralend! Een behandeling met glycolzuur is goed aan te raden voor het verbeteren van de vochtarme en gevoelige huid.

VOORDELEN

Welke voordelen heeft glycolzuur nog meer voor de huid? Dit zuur heeft onder andere een blekend effect op pigmentvlekjes. Daarnaast stimuleert de stof de aanmaak van elastine en collageen. Deze twee belangrijke bouwstenen van de huid geven stevigheid en veerkracht.
Meerdere studies hebben bewezen dat glycolzuur een zeer positief versterkend effect heeft op de huid en dat bij langdurig gebruik het proces van huidveroudering wordt geremd. Door het regelmatig gebruik van glycolzuur wordt de werking van alle andere ingrediënten effectiever. Glycolzuur werkt ook als transportmiddel, waardoor werkzame stoffen als vitamine A (retinol) en vitamine C en E gemakkelijker de diepere huidlagen kunnen bereiken.

INDICATIES GLYCOLZUURPEELING

Glycolzuur biedt hulp bij:

  • zichtbare huidveroudering
  • verminderde huidkwaliteit
  • oppervlakkige hyper-pigmentatie
  • littekens na acne
  • gerstekorrels
  • futloze huid
  • droge huid
  • rokershuid

ADVIES

Ben jij benieuwd wat glycolzuur voor jou kan betekenen? Ik geef je graag passend advies. Wees stralend jezelf met een gezonde huid! Ik verheug mij op jouw bezoek.

Claudia van Huid Totaal

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0