De juiste zonverzorging voor je huid

In dit artikel vertel ik je alles over UV-straling en hoe je van de zon kunt genieten zonder huidschade op te lopen. Lees je mee?

ZONNEBRAND

Ik weet dat zonbescherming toch geregeld vragen opwerpt bij de meeste mensen. Bijvoorbeeld: Welke SPF-factor past bij welke huid? Word je überhaupt nog bruin met SPF 30 of 50? Beschermt een anti-zonnebrandcrème SPF 30 tegen UV-B- en UV-A-straling? Veel dingen zijn gewoon niet duidelijk voor de meeste gebruikers.

UV-STRALING

Bovendien veranderen de regels van zonnebrandproducten continu, omdat er voortdurend wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt. De verschillende typen UV-straling:

  • UV-A-straling: verantwoordelijk voor huidveroudering, omdat het collageen en elastine in je huid beschadigd worden. Het volume van de huid wordt daardoor minder, en er ontstaan diepe rimpels en lijntjes.
  • UV-B-straling: verbrandt onze huid, wanneer we ons er niet tegen beschermen. Deze straling veroorzaakt huidveranderingen, mutaties van huidcellen en kanker.
  • UV-C-straling: wordt door de ozonlaag tegengehouden en is erg agressief. Huidcellen worden meteen beschadigd door UV-C-straling en er kan kanker ontstaan. Tegen UV-C-straling kunnen wij ons niet beschermen.

ZONNETIPS

Wees altijd voorzichtig met het genieten van de zon, mijd zonnen tussen 11:00 en 16:00 uur en smeer je regelmatig opnieuw in met je anti-zonnebrandcrème. Draag een hoedje en blijf zo veel mogelijk in de schaduw. Kies hoogwaardige producten die je beschermen tegen UV-A- en UV-B-straling om de garantie te hebben voor de beste bescherming en ter preventie van zonneallergie. Weet dat UV-straling de hoofdveroorzaker is van huidveroudering.

ADVIES

Een hoogwaardig anti-zonnebrandproduct gebruiken is daarom de beste anti-aging die je kunt toepassen. Laat je goed adviseren welke factor en welk product ideaal zijn voor de behoeftes van je huid. Heb je nog vragen of heb je nog advies nodig, dan nodig ik je graag uit om voor een zon-huidcheck langs te komen bij mij. Wees stralend jezelf met een gezonde huid. Ik verheug mij op jouw bezoek!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0