Minerale oliën

 

Minerale oliën zijn afvalproducten die ontstaan bij het produceren van aardolie. In zijn oorsprong zijn deze oliën zwart en zou niemand er aan denken dit in zijn gezicht te willen smeren. Alleen na het reinigen van deze zwarte afvaloliën worden deze transparant en dan worden ze toepasbaar in cosmetische producten.

Het verraderlijke is dat minerale oliën heel zacht aanvoelen en wij het gevoel krijgen dat wij zeker een heel goed ingrediënt aan het gebruiken zijn. Minerale oliën worden vaak toegepast omdat ze heel goedkoop zijn en omdat de winst van producten dan gewoonweg hoger is. Logisch toch? 

 

Ik vraag mijn klanten om geen producten te gebruiken die minerale oliën bevatten. Minerale oliën vervangen hoogwaardige oliën en sluiten onze huid af en hebben absoluut geen voedend effect voor onze huid. Onder deze laag van minerale oliën functioneert onze huid niet meer goed en kan de huid niet meer met voedende ingrediënten worden verzorgd. Bovendien vermenigvuldigen bacteriën en virussen zich onder een laagje van minerale olie bijzonder goed waardoor de huid ziek kan worden. Helaas is het moeilijk deze olie makkelijk te kunnen ontdekken op de verplichte inci lijst (=ingrediënten lijst) omdat een hoop benoemingen toegestaan zijn, zoals: petrolateum, parrafinum liquidium, microcrystalline wax en nog enige meer. Het is bijna niet mogelijk als niet vakvrouw deze te kunnen ontdekken.

Heel veel goede merken vermelden voor de duidelijkheid op hun producten dat deze vrij zijn van minerale oliën. Dus wees altijd alert en kritisch wat je gaat gebruiken voor je huid. Ga altijd voor de hoogste kwaliteit. Een cosmetisch product is voeding en moet daarom het beste bevatten uit de natuur.

Mijn tip: ogen open bij je productkeuze. 

Heb je nog vragen of heb je nog advies nodig of wil je je producten even laten checken? Neem dan graag contact op. T 06 15 61 97 21. Ik verheug mij op jouw bezoek.

Claudia

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0