Huidveroudering

Huidveroudering, daar krijgt iedereen op den duur mee te maken en vaak zijn mensen ervan overtuigd dat je aanleg grotendeels bepaalt hoe snel je oud wordt. Weet, dat dit aandeel alleen maar 30% uitmaakt van het totale verouderingsproces.

De gezondheid en de kwaliteit van onze cellen wordt voornamelijk bepaald door onze levenswijze, uit recentelijk onderzoek blijkt voor minstens 70%. Dit is heel hoog. En dat betekent dat wij veel meer macht en invloed hebben op het ouder worden dan enkele jaren geleden nog werd gedacht.

Hoe gebeurt dit dan precies...het ouder worden van onze huid? En welke factoren versnellen dit proces?

Dit is zeker interessant om te weten omdat je dan kunt kiezen of je niet het een of ander wilt veranderen en toepassen in je bestaan om het verouderingsproces van je lichaam en daardoor van je huid te kunnen vertragen. 

Huidveroudering wordt grotendeels veroorzaakt door zogenoemde Vrije Radicalen. Dit zijn hele agressieve moleculen welke ontstaan door UV-straling, luchtvervuiling, roken, ongezonde voeding, een teveel aan alcohol, te weinig slaap, destructieve stress, medicijnen en nog een aantal andere invloeden.

Deze Vrije Radicalen beschadigen once cellen en zorgen voor onherstelbare beschadigingen in ons bindweefsel. Het is dan ook belangrijk om dit zo veel mogelijk te voorkomen zodat onze huid gezond en stralend blijft. Zoals met alles in ons bestaan draait het erom  bewuste keuzes te maken en de 80/20 regel zo goed mogelijk te hanteren (=20% genot en 80% gezond en bewust eten, drinken en leven).

Hoogwaardige producten en Dermaceuticals* ondersteunen je hierbij om beschadigingen van je huid te minimaliseren en door je huid te herstellen en te repareren.

Dus wees bewust in alle keuzes met betrekking tot je voeding en de producten die je gaat gebruiken of al gebruikt.

En geniet van een gezonde en stralende huid.

Heb je nog vragen of heb je nog advies nodig voor je huid en het gebruik van je producten dan hoor ik graag van je.

T 06 15 61 97 21.

Claudia

 

*Dermaceuticals = cosmetische producten met een hoge concentratie van werkzame bestanddelen op de grens van geneeskunde.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Ellen Smiit (dinsdag, 20 februari 2018 19:59)

    Dat heb je weer mooi geschreven . Heel duidelijk en waar. �

  • #2

    Claudia (dinsdag, 20 februari 2018 22:09)

    Dank je wel Ellen.