Teleangiëctasieën, kleine zichtbare bloedvaatjes

Teleangiëctasieën zijn kleine bloedvaatjes die blijvend verwijd zijn. De plekjes zien eruit als lichtrode tot donkerpaarse verkleuringen en kunnen overal op het lichaam zitten. Heel veel mensen hebben er zelfs al in jonge jaren last van als deze bloedvaatjes ook in het gezicht zichtbaar zijn.

Als er veel bloedvaatjes zichtbaar zijn in het gezicht, wordt het ook wel couperose genoemd. Dan kan het lijken of je altijd bloost.

Wat precies is daar de oorzaak van? Hoe kun je het voorkomen? En wat kun je er aan doen als die couperose er al is?

De oorzaken zijn:

 • Een teveel aan UV straling.
 • Aanleg.
 • Fouten in de verzorging van je huid.
 • Een zwak bindweefsel.
 • Hormonale veranderingen zoals bijvoorbeeld bij zwangerschap.
 • Bevriezingen.
 • Medicijnen zoals bijvoorbeeld cortisone.
 • Alcoholgebruik.

Als je last hebt van zichtbare bloedvaatjes en couperose is het belangrijk dat je je huid goed gaat beschermen tegen UV- straling. Ook grote temperatuurverschillen in de winter van koud naar warm en omgedraaid verergeren couperose. Sauna en extreem sporten zijn ook factoren die ervoor zorgen dat het erger wordt.

 

Je moet je voorstellen dat onze bloedvaatjes reageren op temperaturen. Wanneer het te warm is voor ons lichaam gaan onze adertjes uit elkaar om warmte te kunnen afgeven. Het probleem is dat bij couperose deze adertjes zich niet meer helemaal kunnen vernauwen. Dit heeft als gevolg dat adertjes meer en meer zichtbaar worden in de loop van de tijd als jij je huid niet optimaal beschermt tegen deze invloeden van buitenaf. 

 

Er bestaan in het heden heel goede producten die je helpen om de roodheid te kunnen verminderen en couperose tegen te werken. Ook zijn er gespecialiseerde behandelingen met de Sonostar Ultrasoon aan te bevelen om couperose en zichtbare bloedvaatjes te kunnen verbeteren. Laat je ook hierbij heel goed adviseren welke producten en welke behandelingen voor jou optimaal zijn. 

 

Heb je nog vragen of heb je nog advies nodig neem dan gerust contact op met mij.

T 06 15 61 97 21.

Ik verheug mij op jou bezoek.

Claudia

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Ellen Smit o (maandag, 08 januari 2018 10:44)

  Wat geweldig goed uitgelegd Claudia �� Ellen Smit