Droge huid

Droge huid

Heel veel mensen hebben last van een droge huid. Daar wil ik het in deze blog over hebben zodat je meer duidelijkheid krijgt over de zogenoemde droge huid.

De term droge huid impliceert dat de huid zowel vochtarm als ook vetarm is. Dus de droge huid heeft een tekort aan huideigen vetten (dat betekent dat je talgkliertjes niet genoeg talg produceren) en de huid kan moeilijk vocht vasthouden (dus je huid is niet in staat voldoende vocht te binden). Deze tekorten maken dat de droge huid vaak trekkerig gaat aanvoelen en een doffe, matte uitstraling heeft. Bovendien is de droge huid vaak heel gevoelig en kunnen er rode plekjes zijn. Dit komt omdat de natuurlijke huidbarrière verstoord is en de huid dan vatbaar wordt voor alle invloeden van buitenaf zoals kou, wind, warmte,bacterien, milieuvervuiling en licht. Dat betekent dat de droge huid niet in staat is zich zelf te kunnen beschermen. Iets wat elke normale en gezonde huid wel kan. Daarom is het héél belangrijk de droge huid weer in balans te brengen. 

Er zijn verschillende oorzaken voor een droge huid: 

  • Het gebruik van producten met minerale oliën en siliconen.
  • Erfelijkheid.
  • Door ziekte of medicijnen.
  • Verstoring van je huidbarrière. 
  • Ongezond voedingspatroon.
  • Hormonale veranderingen.
  • Overmatige blootstelling aan de zon.
  • Roken.
  • Veel zwemmen in chloorwater.
  • Fouten in de verzorging van je huid.

Een droge huid heeft heel veel aandacht nodig en hele goede verzorgingsproducten. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is je goed te laten adviseren zodat je producten gaat gebruiken die optimaal zijn voor jouw huid. Ook is het aan te raden dat je bij een droge huid  alleen producten uit één en dezelfde productlijn gaat gebruiken om de beste resultaten te kunnen behalen. Bovendien laat de droge huid  vroegtijdig tekenen van huidveroudering zien als deze niet optimaal wordt verzorgd. 

Dus heb je een droge huid en heb je het gevoel dat deze niet verbetert en je nog niet je optimale producten hebt gevonden? Laat je huid dan door een vakvrouw of -man goed bekijken zodat je het beste advies krijgt voor de producten die je kunt gaan gebruiken.

Heb je nog vragen? Laat dit dan graag weten via mijn website www.huidtotaal.com/contact

Geniet van een mooie en gezonde huid.

Claudia

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0